📍гр. Кюстендил "ул. Яворов 9" ет 3. 📞 Обадете ни се на: +359 886 754 545 🕑 Работно време от Понеделник до Петък - 09:00 - 18:00

SkyLab – модерната зъботехническа лаборатория

Металокерамични конструкции – етапи при поставяне на металокерамика

Подборът на добър и качествен стоматолог е изключително важен за денталното ви здраве и при по-сериозни усложнения със зъбите, в повечето случай се изисква използването на неподвижно или подвижно протезиране. Ако се стигне до този вариант от съществено значение е подбора на зъботехническа лаборатория със специализирано и висококачествено изготвяне на дентални продукти.

На този етап стоматологията и зъботехниката непрекъсното се развиват и усъвършенстват и това води до цялостните решения на голяма част от денталните проблеми. За да остане удовлетворен пациента е необходимо да се спазят много съществени и главни правила. При изработката на зъбна конструкция се обръща специално внимание на удобството, издръжливостта, поносимостта на организма и рентабилността на пациента.

Защо е нужно да разберете дали стоматолога разполага с модерна зъботехническа лаборатория?

Макар, че за пациента остават скрити много от зъботехническите процеси, най-важните за него си остава крайния резултат, а именно успешното лечение на проблема и красивата усмивка.

Какво да попитате когато избирате зъботехническа лаборатория

  • Поинтересувайте се дали лабораторията е вътрешна или външна – Ако зъболекара работи с външна лаборатория може да ви се наложи да изчаквате по-дълго време за протезата, коронката или друга зъбна конструкция. Ако е вътрешна цялостния процес ще протече по-бързо и ще може да поискате снимков или видео материал на вече направени конструкции.
  • Поинтересувайте какъв е произхода и марките на материалите, които са включени в офертата ви.
  • Попитайте дали лабораторията разполага със сертификат и гаранция за произход.

Какво представлява модерната зъботехническа лаборатория?

През последните години в основата на развитието на зъботехниката са 3D технологиите. Голяма част от процесите се дигитализират, което довежда до по-голяма прецизност и точност, което неминуемо изисква повече инвестиции и специални умения. Неизменна част от модерната лаборатория са 3D скенерите, 3D принтерите и зъботехнически фрезови машини.

Технологиите пестят много време и гарантират за качеството на изработката. Направете проверка дали клиниката, в която ще се лекувате разполага с модерна лаборатория. Тя е изключително важна за крайния резултат – вашата съвършена усмивка.

Денталното здраве може да върви ръка за ръка с здрави и красиви зъби. Доверявайки се на SkyLab вие получавате прецизност и точност в изработката, кратки срокове, безупречни материали и професионалисти.

Правилното разположение на зъбите е разковничето на красивата и здрава усмивка. А тя от своя страна е основната цел на зъботехниците и зъболекарите, така че не пренебрегвайте специалистът, който изготвя зъбните протези и всички останали медицински конструкции на денталната медицина.